Külföldre költözök? Az alábbi teendői vannak!

jún - 21
2017
Külföldi költözés - Global Teher

Külföldre költözök? Az alábbi teendői vannak!

Ideiglenesen vagy véglegesen külföldre távozó magyar állampolgár bejelentési kötelezettsége

Gyakran felmerülő kérdés, hogy van-e bejelentési kötelezettsége a magánszemélynek, ha munkavállalás céljából külföldre távozik?

    1. Lakcímváltozás bejelentés, letelepedés

Csak a végleges külföldre történő költözés esetén kell bejelentenie lakcímváltozást és külföldi letelepedést. Ezt a külföldi nagykövetségen kell bejelenteni személyesen. Például egy londoni költözést tekintve ide kattintva talál információkat.

    1. Járulék befizetés, társadalombiztosítás

Az állami adóhatóság felé akkor kell a magánszemélynek bejelentést teljesítenie, ha korábban saját maga után egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetett, és annak hatálya alá a ’T1011 Adat és változásbejelentő lap benyújtásával jelentkezett be.

NAV tájékoztató

Amennyiben a magánszemély külföldre távozik, és ott egészségügyi szolgáltatásra szerez jogosultságot, figyelemmel a szociális biztonsági rendszerek koordinálásáról és annak végrehajtásáról szóló uniós rendeletekre, vagy a Magyarország által kötött nemzetközi egyezményekre, akkor mentesülhet az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség alól.

Bízza ránk külföldi költözését, vagy esetleg hazatérését. Örömmel és garanciával vállaljuk költözését, érdeklődjön elérhetőségeink bármelyikén!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.