Költöztetés stresszmentesen – 1. Csomagolás

A költöztetési szolgáltatásban eltöltött éveink során sok tapasztalatot szereztünk, tudjuk, hogy a költözés egy stresszes feladat és rengeteg probléma adódhat. Az alábbi pár tippel igyekszünk néhánytól megszabadítani és könnyebbé tenni a költözést.

 

  1. Csomagolás

– Kezdje korán! Csomagolja be a tárgyakat minél előbb, így kevesebb munka éri a költöztetés napján.

– Egyszerre egy szoba, majd haladjon szépen sorban. Segít a dobozokat elkülöníteni és hasonló módon megjelölni, ami a kipakolás során segítségére lehet.

– Mindig új dobozokat használjon! Higgye el, nem ezen érdemes spórolni. Számtalanszor megesett, hogy az ügyfél régi, több éves dobozokba, csordultig pakolta a tárgyakat és természetesen ki is szakadt az alja, elengedte az anyag. Általában ezek papír dobozok, ragasztóval összeragasztva és ezeknek az idő, valamint bármilyen időjárási körülmény nem használ. A költöztetés enélkül is bonyodalmas, de ha még rá is teszünk egy lapáttal, akkor borzalmassá válhat. ÚJ DOBOZOKAT!!!

– A bútorokat szereljük szét, egyrészt helyet takarítunk meg, de ami a fontosabb, hogy sokkal jobban lehet épségben átszállítani az új helyére a költöztetés során.

-Ragasszuk le a dobozokat, hogy NE nyíljon ki a fedele, balesetveszélyes, valamint a benne szállítandó érték is sérülhet.

– Mielőtt leragasztánk, érdemes belenézni újra és megjelölni a dobozt, hogy mit is tartalmaz…

– Fontos! A nehezebb tárgyakat kisebb dobozkba rakjuk!!!

 

További jó költöztetést kívánunk!

Posted in Egyéb

Leave a Comment