Egy hónappal a költözés előtt – tippek!

8. Válassza ki a megfelelő költöztető céget!

Állunk rendelkezésére, akár Budapestről, akár Budapestre tervezi lakásának vagy irodájának költöztetését. Az alábbi cikkünkben további információkat kaphat a budapesti költöztetésről.

9. Kezdjen pakolni

Kezdje el csomagolni azokat a dolgokat, amelyeket ritkábban használ és valószínűsíthetően már nem lesz rá szüksége a jelenlegi helyen. A csomagolás során vegye figyelembe azokat a nagyobb értékű tárgyakat, amelyekre esetleg további biztosítást kell kötni. Kérjük, hogy az ilyen jellegű tárgyakat a megrendeléskor jelezze és a dobozokat jelölje meg. A költöztetés során minden érték fontos, de nem szeretnénk semmilyen kárt okozni, így a törékeny illetve nagy értékű tárgyakat kiemelten kezeljük az Ön érdekében.

10. Címkék, feliratok.

A költöztetés nem egyszerű feladat, következő tippünk óriási segítségére lesz. Célszerű rövidebb, hosszabb címkéket elhelyezni a dobozokon, ez nagyban megkönnyíti majd a raktározást, szelektálást és természetesen a kicsomagoláskor is segít. Használjon egyértelmű feliratokat, mint pl.: konyha, nappali, gyerekszoba stb. Jelölje meg azokat a csomagokat, amelyekre esetleg azonnal szüksége lesz a költözés után.

11. Válogasson érték alapján

Szerezzen be egy olyan dobozt, amelyben biztonságban tudhatja kiemelt értékű tárgyait (ékszerek, festmények, étkészlet stb). Szükség szerint ennek a doboznak a szállításáról gondoskodjon saját magának, amennyiben van rá lehetősége. Ellenkező esetben cégünk maximális garanciát vállal a doboz tartalmáért.

12. Lakcím változás bejelentése

Ne felejtkezzen meg róla, hogy a megváltozott lakcímét be kell jelenteni a lakóhely szerinti hatóságnál.

A Magyarország területén élő, a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény hatálya alá tartozó polgár köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének címét a járási hivatalnál nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni. A polgár lakóhely létesítését, vagy annak változását az új lakóhelye szerint illetékes jegyzőnél vagy járási hivatalnál jelentheti be.
A lakcímbejelentési kötelezettséget személyesen, illetve törvényes képviselő, vagy meghatalmazott útján lehet teljesíteni.

http://kormanyablak.hu

További információkat a költözés bejelentéséről ide kattintva talál.

13. Értesítse a szükséges embereket, szervezeteket

Fontos, hogy mindenkit értesítsen a lakcíme változásáról, némelyiküket már most is elkezdheti intézni, de mindenképp ajánlott készíteni egy listát: bank, munkaadójának HR osztálya, újság és magazin előfizetések kiadója, hitelkártyák, biztosítások kezelője, közüzemi szolgáltatók, stb.

14. Orvosi feljegyzések

Amennyiben messzebbre költözik és másik háziorvost választ, akkor látogasson el hozzá vagy érdeklődjön telefonon és kérje orvosi feljegyzéseit, hogy küldje tovább az új orvosának.

Folytatjuk… –> Két héttel a költözés előtt

Leave a Comment